Яськи в томаті і травах
Інгредієнти:
Яськи
Цибуля
Морква
Томатний сік
Сушена зелена цибуля, петрушка, кріп (суміш)
Любисток або трішки maggi любисткового
Зелень селери (брала заморожену)
Олія соняшникова рафінована
Сіль
Цукор (щіпка, щоб відтінити томат)
Перець чорний мелений
Перець гострий стручковий свіжий
Підсмажити цибулю, додати потерту на крупній терці моркву, підсолити, накрити кришкою і втушити. Морква має бути готовою перед додаванням томатного соку, бо буде хрумтіти.
Додати томатний сік, спеції, трави, трошки гострого стручкового перцю (але щоб не стало гострим, лише зіграло як невиражена нотка в смаку і ароматі). Випарувати трохи сік без кришки.
Додати відварені, проціджені і промиті яськи, протушити.
Особливо вирізняє цей рецепт зелень любистку і селери.
Добре смакує з собою (soba від Metroshef - гречана локшина. Заправити сезамовою олією і щедро посипати сезамом, додати зовсім трошки соєвого соусу для підсилення смаку. Але соба має бути слабшою на смак, щоб дати перше місце на сцені сиаку квасолі в томаті і травах.
Також, щоб вдалося, має бути саме добрий томатний сік, а не томатна паста. Тоді вже краще терті свіжі помідори.
Добре пасує до таких речей польський сік Dawtona з "Близенько":
Коментарі
Дописати коментар