Солодкі сирнички з родзинками і ваніллю
Холодний мрячний жовтневий ранок суботи. Прокидаюся з приємним передчуттям смачненького. Відчула хвильку вдячності до себе, що звечора перем'яла домашній сир і підготувала суміш на сирнички.
Сьогодні можна нікуди не спішити.
На кухні включила підсвітку теплого світла. Заклацала газова плита. Вогонь. Джезва з кавою і паличкою кориці.
За той час розігріваю сковорідку і формую сирнички. Аромати кориці і ванілі...
Гарне горня осінніх відтінків, улюблена тарілочка з візерунком. Повертаюся у спальню, залажу назад під ковдру, яка ще зберегла сліди нічного тепла.
Книжка, тепле світло торшерчика, ваніль і кориця. Цунамі ресурсу. Вдихнула, видихнула. Можна жити далі.
Інгредієнти:
Сир кисломолочний
Яйця
Борошно
Цукор
Ванілін або ванільний цукор*
Родзинки
Олія соняшникова рафінована
Перем'яти сир за допомогою товкачика або навіть рукою, додати яйця, борошно, цукор, ванілін, родзинки і ретельно вимішати.
Ложкою набирати суміш, кидати у борошно, обмакувати, формувати невеличкі пляцочки товщиною 1-1.5 см, смажити на гарячій сковорідці з олією з двох сторін без кришки. Невеличкі, бо їх тоді легше перевертати. На середньому вогні, бо на дуже маленькому сир може почати плавитися і розповзатися, тоді буде складено перевертати і сирнички втратять красиву форму.
*Ванілін набагато концентрованіший, ніж ванільний цукор. Варто це враховувати.
Коментарі
Дописати коментар