Креветки з чері
Креветки тигрові або звичайні 350 г
Чері крупні 8 шт
Часник 3 крупні зубчики
Оливкова рафінована олія
Середземноморські трави
Сіль
Креветки залити кип'ятком, добре посолити, довести до кипіння, після закипання варити 3 хв.
Злити воду, обмити холодною водою, зцідити.
Почистити від лусок або повністю, або залишити тільки хвостики. Відставити в сторону.
Чері розрізати на половинки.
Почистити і дрібно посікти три зубчики часнику, висипати на холодну сковорідку з рафінованою оливковою олією.
Увімкнути газ, регулярно помішуючи, зачекати, поки часник почне шкварчати, буквально півхвилинки помішати і "погасити" помідорами.
Тут дуже важливо, щоби часник не підгорів, а лише піднявся аромат.
Тому навіть після додавання томатів варто регулярно акуратно помішувати і струшувати сковорідку.
До речі, черіки після висипання і пешого вимішування з часником варто перевернути розрізами вниз - щоб їх сік змішувався з часником і олією.
Трохи їх так підсмажити, щоби розрізи "схопилися", волога майже випврувалася, але щоб половинки ще не почали розлазитися.
Поперевертати черіки розрізами вгору, посолити, посипати 1 ч л середземноморських трав, викласти зверху вже відварені креветки. Струсити кілька разів, щоб часник не підгорів, акуратно вимішати з креветками і вимкнути.
Мета останнього етапу - щоб креветки прогрілися, обвалялися в часниково-томатному соусі і, можливо, десь прихопилися, а може і ні.
Подавати з підрум'яненим в тостері білим багетом і білим напівсолодким ріслігом.
Коли ми це споживали в такому поєднанні, було так смачно, що здавалося, ніби ангели на небесах співають.
Рецепт на диво простий, швидкий, смачний і поживний.
*Креветки з Метро. Полюй на акційні.
Коментарі
Дописати коментар