Креветки з чері

Інгредієнти:
Креветки тигрові або звичайні 350 г
Чері крупні 8 шт
Часник 3 крупні зубчики
Оливкова рафінована олія
Середземноморські трави
Сіль

Креветки залити кип'ятком, добре посолити, довести до кипіння, після закипання варити 3 хв. 

Злити воду, обмити холодною водою, зцідити.

Почистити від лусок або повністю, або залишити тільки хвостики. Відставити в сторону.

Чері розрізати на половинки.

Почистити і дрібно посікти три зубчики часнику, висипати на холодну сковорідку з рафінованою оливковою олією.

Увімкнути газ, регулярно помішуючи, зачекати, поки часник почне шкварчати, буквально півхвилинки помішати і "погасити" помідорами. 

Тут дуже важливо, щоби часник не підгорів, а лише піднявся аромат.

Тому навіть після додавання томатів варто регулярно акуратно помішувати і струшувати сковорідку. 

До речі, черіки після висипання і пешого вимішування з часником варто перевернути розрізами вниз - щоб їх сік змішувався з часником і олією.
Трохи їх так підсмажити, щоби розрізи "схопилися", волога майже випврувалася, але щоб половинки ще не почали розлазитися.

Поперевертати черіки розрізами вгору, посолити, посипати 1 ч л середземноморських трав, викласти зверху вже відварені креветки. Струсити кілька разів, щоб часник не підгорів, акуратно вимішати з креветками і вимкнути.

Мета останнього етапу - щоб креветки прогрілися, обвалялися в часниково-томатному соусі і, можливо, десь прихопилися, а може і ні.

Подавати з підрум'яненим в тостері білим багетом і білим напівсолодким ріслігом.

Коли ми це споживали в такому поєднанні, було так смачно, що здавалося, ніби ангели на небесах співають.

Рецепт на диво простий, швидкий, смачний і поживний.

*Креветки з Метро. Полюй на акційні.


Джерело рецепту: ресторан "Атляс" на площі Ринок, 45 у Львові.

Коментарі

Популярні публікації