Пляцок з персиками і сиром
Інгредієнти:
Яйце 2 шт.
Щіпка солі
Цукор 100 г
Олія соняшникова рафінована 60 мл
Кефір 60 мл
Борошно 150 г
Розпушувач 4 г
Начинка:
Сир кисломолочний 300 г
Цукрова пудра 3 ст. л
Яйце 1 шт.
Персики - жменя або дві нарізаних.
Насправді цей пляцок можна робити і без персиків, лише тісто і сир. Просто з персиками цікавіше.
Отже, сир збити блендером з пудрою і одним яйцем, відставити в сторону.
Два яйця збити зі щіпкою солі.
Додати цукор, збивати, поки суміш трохи не побіліє.
Додати олію і кефір, теж збити.
Змішати борошно і розпушувач, просіюючи через сито, додати до тіста, втмішати ложкою.
Викласти тісто на деко або в чашу мультиварки, встелене пергаментом або "французькою сорочкою".*
Зверху викласти шматочки свіжого або замороженого, як в цьому випадку, персика. Без попереднього розморожування, щоб зберігся колір, форма шматочків і аромат.
Зверху ложечкою викласти горбиками сирну суміш, не вирівнюючи. Стрна суміш при нагріванні розпливеться сама. А готовий пляцок матиме різні зони - десь більше тіста, десь персика, а десь - сиру.
Запікати в духовці 45 хв при 180°. Або в мультиварці 45 хв. на режимі "Випічка".
Перш ніж виймати з дека, треба повністю, або майже повністю охолодити, щоб сир після випікання загустів.
Накрити тарілкою, перевернути, накрити дошкою, знову перевернути. Все, готово 🙂
*"Французька сорочка" - спосіб підготовки дека під випічку. Спершу деко треба змастити жиром (олією чи маслом), а тоді обтрусити борошном, зсипавши зайве. Так випічка зазвичай не прилипає да дека і легко відходить.
За цим же рецептом вже робила:
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉
Оригінал рецепту з відео тут: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=810399830346063&id=508159299207109
P.S. Спробуй якось зробити його з вишнями, я ше якось - з кубиками солодкої моркви. І вишні, і моква люблять молочку. А ще - полуниця! Аммм 😋
Ще спробуй якось підкарамелізувати на маслі яблука з корицею, а до сиру додати родзинки. Теж може бути добре.
(Ці останні ідеї ще не випробувані на практиці).
Коментарі
Дописати коментар