Курка домашня тушена в вершках


Інгредієнти:
Курка домашня 
Вершки 10% або 15%. (Станом на 2022 рік "Бурьонка" не згортається.)
Цибуля (опційно ще часник / петрушка / кінза)
Лавровий лист
Духм'яний перець горошком
Чорний перець мелений
Сіль
Масло (опційно)
Олія соняшникова рафінована

Домашню курку обсмалити, розібрати, вимочити годину-дві в холодній воді, злити.

На дно баняка чи чаші мультиварки хляпнути олії. Шматки курки обваляти в муці, викласти в баняк, засипати нарізаною цибулею. Можна додати ще часничок і петрушку. Залити літрою збитих зі сіллю* 10-15% вершків. Додати лавровий лист, духм'яний горошок, перець мелений. Можна додати грудку масла.

Тушкувати в мультиварці на режимі "Тушіння" 5 годин. Ну або в гусятниці на мінімальному вогні. Іноді помішувати лопаткою, бо може на дні прихоплювати. Останню годину помішувати акуратно, щоби м'ясо не розвалювалося.

Добре смакує з картопляним пюре і квашеними огірками.

*Перед тривалим тушкуванням вершки іноді збиваю з сіллю, щоб запобігти згортанню.

Коментарі

Популярні публікації